Cellular unit uses

Post Reply
Bill Liddell
 

Posts: 1
Joined: Sun Jan 09, 2022 8:07 am

Cellular unit uses

Post by Bill Liddell »

Cellular units have still to be shipped by Benro - but I anticipate doing some remote nature photography of shy animals and went for that edition as a means to set up and retreat a long way away.

I'm not sure if the cellular unit/camera will go into sleep mode until "called" - information is limited and without a unit to physically test, I'm unable to do the trial and error bit.

Had I just gone for the WiFi Astro edition - I might have had a unit in my hands by now as I'm #1107 in Europe (the Astro might even get more use than remote wildlife).

Maybe not having my unit to hand yet is a blessing in disguise as a lot of bugs are being sorted out by the people who have theirs already.
RJS
 

Posts: 1
Joined: Sun Jan 09, 2022 2:11 pm

Re: Cellular unit uses

Post by RJS »

I suppose us cellular users with be testing it cellular capabilities when we receive them. I’m backer #28 and this is the only bit of equipment I’m waiting for to complete all that I need.
Alex
 

Posts: 23
Joined: Sat Jan 08, 2022 5:16 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 11 times

Re: Cellular unit uses

Post by Alex »

When backing I had similar use cases in my mind. For me it was more filming, but I admit I was unsecure if:

- Polaris will support European cellular networks / sim cards
- The movement will silent enough not to scare the animals
- I want to be that far away of my video equipment :lol:

But I can't wait to get by hands on the Wifi version. Possibly if it convinces me I will upgrade.
HaPeKa
 

Posts: 13
Joined: Mon Nov 28, 2022 10:47 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Re: Cellular unit uses

Post by HaPeKa »

I got a SIM from my provider and I tried to use it in Polaris.

According to my provider, the APN is 'internet', no username, no password, no authentication.
To connect, I have to use a PIN.

When I try to set above setting in Polaris, I always get a 'APN info setting failed' error message.

Is there someone who could bring a mobile connection to life?

Update: When I delete the PIN (while in a smartphone) I can configure the APN in Polaris successfully.
However, I can't connect via mobile network. In the app I can search for the device, but get no connection.
HaPeKa
 

Posts: 13
Joined: Mon Nov 28, 2022 10:47 am
Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Re: Cellular unit uses

Post by HaPeKa »

I reported the issue to Benro support, and within a few days I got two new apk's to try.
The version I got today solved the problem. I'm able to connect with Polaris via cellular network.
Post Reply